ΑΠΘ: Μαρτυρία φοιτήτριας για τη νέα δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ – Η βιβλιοθήκη θα γίνει με κάθε κόστος, λέει η πρυτανεία

Ράδιο ΜέΡΑ
26 Μάι, 2022

Μετά την επίθεση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών στο ΑΠΘ, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός φοιτητή, μίλησε στην εκπομπή «Το Στίγμα της Μέρας» και τη Μπούλικα Μιχαλοπούλου η φοιτήτρια του Ιστορικού – Αρχαιολογικού Σοφία Χατζοπούλου.

Όπως κατήγγειλε, «πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονική επίθεση της αστυνομίας, σε διάστημα δύο εβδομάδων», και έγινε την ώρα που οι φοιτητές διαδήλωναν ενάντια στην αστυνομοκρατία και στους σημερινούς προκλητικούς αστυνομικούς ελέγχους, που έφτασαν μέχρι του σημείου ΜΑΤατζήδες να συνόδευουν φοιτητές και φοιτήτριες στις αίθουσες διδασκαλίας, κάτι που συνέβη και στην ίδια.

Όπως καταγγέλλει η Σ. Χατζοπούλου, «η πρυτανεία Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, έχει επιλέξει την όξυνση της κατάστασης και την καταστολή και μάλιστα δηλώνει συνέχεια ότι η βιβλιοθήκη θα γίνει με κάθε κόστος». Στο ίδιο μήκος κύματος, «και η κοσμητόρισσα της Σχολής Θετικών Επιστημών κυρία Χαραλάμπους», προσθέτει.

Σχολιάζοντας τις σημερινές ανακοινώσεις Κεραμέως, στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου νόμου για τα ΑΕΙ, μέσω των οποίων ουσιαστικά γνωστοποίησε την κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων, φοιτητικές εκλογές με ενιαίο ψηφοδέλτιο και δημιουργία Συμβουλίου Φοιτητών σε κάθε ΑΕΙ, η Σ. Χατζοπούλου αναφέρει: «ζούμε καταστάσεις που παραπέμπουν σε μία άλλη εποχή μετά το στραπάτσο της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές και την εναντίωση των φοιτητών στο νομό Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την πανεπιστημιακή αστυνομία, το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την κυβέρνηση προσπαθεί να καταπατήσει όλα τα δημοκρατικά κεκτημένα των φοιτητών από τη μεταπολίτευση και μετά».

Τέλος, καλεί, σήμερα, στη νέα συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί από φοιτητές και καθηγητές ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις 7μμ., στην Καμάρα, όλο το λαό της Θεσσαλονίκης.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο